Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.szept 26-i előadás, őszi napforduló

2015.09.25

A mai találkozásunk menete:

Gyülekező: 18 óra

Őszi nap-éj egyenlőség ünneplése, beszélgetés (pogácsa, bor).

Meditáció-elengedés (napnyugta 18:30)

Mit tartogathat számunkra a következő vér hold, szept. 28….    elengedés éve

találkozó vége: 19:30-20:00

 

Ráhangolódás

A föld szimbóluma a □. Ennek négy iránya, sarka van. Irányai kelet, dél nyugat, észak. Ezekhez tartozó időpontok:

 • tavaszi napéjegyenlőség=Kelet (márc. 21)
 •  nyári napforduló=Dél (jún, 21)
 •  őszi napéjegyenlőség=Nyugat (szept 21-22)
 •  téli napforduló=Észak (dec.21)

Az idő négy sarokpontja, melyet a Föld sajátos mozgása okoz. Ez, szó szerint 4 sarokpont, ahogyan egy négyzet sarkait látjuk.

Ezekben az időkben az energia irányt vált, és 90 fokkal elkanyarodik.

Minden évben ez a négy elfordulás létrehoz az időben egy sajátos spirális mozgást.

Ez a behelyettesítés egy körmozgást mutat, épp a Nap napi útját képezi le, ahogyan azt a Földről érzékeljük. (Amint fent, úgy lent, amint nagyban, úgy kicsiben..)

Vagyis igaz az 1 év=1 nap analógia, melyet az asztrológia is használ.

Ha az időt, és a teret így összekötöttük a négy ponton, és az feltárta a mozgást, akkor már csak le kell fordítanunk az egyes időpontok jelentését, mint idő-minőségeket.

 Ezen kezdőpontok idő-minősége érvényes lesz az általuk uralt negyedre (vagyis negyedévre), a következő 3 hónapra. Addig ugyanis ez az energia-irány lesz érvényes.

 

                    Gondolatok, ősi szokások, megfigyelések az őszi nap éj egyenlőséghez

oszi.jpgVisszavonul a fény

Idén ( 2015) szeptember 23-án 10:20 perckor következett be az őszi napéjegyenlőség. Percre pontosan ekkor lépte át a Nap az égi egyenlítő és az ekliptika metszéspontját, az őszpontot.

Másként fogalmazva csillagunk az éggömb északi féltekéjéről a délire lépett.

A napéjegyenlőség napján a Nap pontosan 90 fokban delel az Egyenlítő fölött, és az egész bolygón ugyanannyi ideig van sötét, mint világos. Nálunk innentől kezdve csökken a világos periódus hossza egészen a téli napfordulóig.

 

Három nap “késés”

Ha viszont megnézzük a napkelték és napnyugták időpontját, szeptember 23-án ez 6:30 és 18:41.
Vagyis a nappal 12 óra 11 perc, az éjszaka 11 óra 49 percig tart – és ez nem fele-fele………...A megoldást a légkör fénytörő hatása jelenti: a napfény emiatt már öt-hat perccel azelőtt érzékelhető a Földön, mielőtt megjelenne a horizonton, és ugyanígy nyugta után is még öt-hat percig világos van.

A szombat, szeptember 26. lesz az a nap (előadásunk jelen pillanata), amikor valóban 12 órás nappalt és 12 órás éjszakát érzékelünk. A napéjegyenlőség után három nappal.:-)

A fény, a Nap erejének, tüzének csökkenése eléri az egyensúly állapotát, a nappal és éj egyforma hosszú.

E naptól a sötétség válik erősebbé, a külvilági tűz fogyásával a belső, a befelé forduló, emésztő tűz nyer teret.

Őseink táltosai a régi hitben élve kis kenyereket (pogácsákat) osztottak, elsősorban a szegények között.

Az őszi napéjegyenlőség napjához és az azt követő időszakhoz az elmúlás, búcsúzás és a számadás köthető.

A bacsák és a tudók hagyatéka szerint ezen időszak volt, amikor megemlékeztek őseikről-hőseikről.

„Torockó népe szakrális szemlélete szerint a halál és temetés Szent Mihály gondviselésében inkább menyegző, mint fekete gyász.

A halottnak ősi szegedi hiedelem szerint Szent Mihály a vőfélye, õ kéri ki és viszi a menyasszonyt, az emberi lelket az örök menyegzőre, Urának örömébe. Az ő oltalmára bízzák, amikor a Szent Mihály lova néven emlegetett ravatalra téve, utolsó útján a sírhoz kísérik.

Tápai szólás szerint: aki meghalt, azt mögrúgta a Szent Mihály lova. Az eszköz és kifejezés egyébként országszerte ismeretes.

A természetben, az időjárásban is változás áll be: Szent Mihály napja az őszi napéjegyenlőség tájára esik, mintegy ott áll a tél kapujában. "Szent Mihály-nap után egy icce víz, két icce sár."

Egy göcseji mondás szerint Szent Mihály öltöztet, Szent György vetkőztet.

Szamosháton pedig azt mondják, hogy aki Szent Mihály-nap után szalmakalapban jár, attól nem kérnek tanácsot.

A juhászok úgy tartották, ha Mihály éjszakáján összefekszik a birka, akkor nagy tél lesz, ha pedig szét, akkor enyhe. Az idő hidegebbre fordul, a bánátiak szerint megszakad a fű gyökere. Úgy is mondják, hogy "Szent Mihály nap után harapófogóval sem lehet kihúzni a füvet".

A palicsiak szerint a hal a víz fenekére húzódik, nincs többé halfogás.

Ez a nap a gazdasági évnek is nevezetes őszi fordulója. Valamikor eddig legelt a Szent György napkor kieresztett marha a pusztán.

Dunántúlon ez a nap a gulyások jelentős ünnepe volt.

A pásztorok Csíkban ekkor térnek vissza a havasokról, és télire gazdáik gondviselésére bízzák a jószágot. A juhászok is ilyenkor adják át a juhokat, kapják meg a bérüket, és a többi cselédhez hasonlóan vagy újból elszegődnek a régi gazdához, vagy újgazda után néznek. A szegődtetés, a "váltakozás" napja, Szent Mihály napja. A cselédek ekkor változtatnak helyet, ekkor költözködnek.

fold.jpgEz a nap a Földanya ünnepe, a gyümölcsérésé, a beérett termésé, a szüreté és a megnyugvásé.

Ha ezen a napon tiszta az idő, jó lesz a bortermés. Ezután kezdődnek az őszi pásztorünnepek, a gazdasági év végét jelentő szüreti mulatságok.

Egyre sötétebb, hűvösebb napok jönnek, a népi hagyományok szerint ez az az időszak, amikor a mágiához fordulhatunk, egy kis segítségért.                                                        

A fordulati napokon érdemes olyan varázslásokat, szertartásokat végezni, melyekkel az eljövendő évszakra kívánunk hatni.

Általánosan a négy sarokponton érdemes számvetést, összegzést készíteni az eddig megtett útról, s elvégzett feladatokról.

Jelenleg az őszi nap éj egyenlőségnél:

 Ekkor érdemes a gazdasági évünknek számvetését megtenni ….tehát, mit „takarítottunk be”.

A betakarítási időszakhoz tartozó mágia amit elvégezhetsz:

A menete

Már szeptember 22-én készíts egy nagy adag hús nélküli lencsét – ízlésednek megfelelően. Ez a fogás lehet leves, saláta vagy főzelék, bármelyik tökéletes. Csak annyit kell tenned, hogy miközben főzöd, tégy magad mellé egy meggyújtott gyertyát, aminek a fénye erőt ad.

Másnap, szeptember 23-án, majd 24-én és 25-én egyél az elkészített ételből 7 evőkanálnyit.(megismételheted, vagy egyszerűen csak megcsinálhatod  25-én elkészítve,26-27-28-án fogyasztva!)

Fontos a mennyiség, de az is, hogy mindhárom nap egy időben fogyaszd el.

A legideálisabb alkalom erre a délelőtt 10 óra 22 perc lenne (az őszi napéjegyenlőség pillanata), de akkor is működni fog a bevonzás, ha ebédre, vagy akár vacsorára fogyasztod el.

Ne gyorsan, állva fogyaszd el, az étkezésnek add meg a módját! Teríts meg, gyújts gyertyát és szóljon kellemes, halk zene, mely segít a belső békédre koncentrálni.
Ha végeztél, ne fújd el a gyertyát!

Két ujjal fogd meg a kanócot, vagy helyezz rá üvegpoharat, esetleg hagyd végigégni.

 

 

Nézzünk bele kicsit jobban a hagyomány és a mágia világába, ami az őszi napfordulóhoz kötődik…..

 

 A napfordulók a világ minden táján jeles események, Közép-Európában inkább csak a téli (karácsony) és a nyári (Szent Iván-éji) ünnepekről, varázslásokról esik több szó.

Az északi népeknél, illetve a wicca boszorkányoknál a tavaszi(ébredés, ültetés) és az őszi nap-éj (elengedés, betakarítás) is nagy szerepet kap.

A keltáktól kezdve a kínaiakon, japánokon át egészen a wicca boszorkányokig a Föld minden pontján megvannak a sajátos, ugyanakkor egymással harmonizáló szokások, varázslatok. 

2015-ben az őszi napéjegyenlőség szeptember 23-án lesz. A nap erejének, tüzének csökkenése ekkor éri el újra az egyensúly állapotát, a nappal és az éjszaka egyforma hosszú.

 

A hónap névadója Szent Mihály.

Mihály arkangyal a "Mennyei seregek" vezére, a zsidó nemzet őrangyala volt.

Szent Mihály napja az őszi napéjegyenlőség idejére esik, ott áll a sötét tél kapujában.

 

Régen ez az ünnep a Földanya ünnepe volt!

Az aratást és az utána következő pihenést ünnepelték meg.

Az ősi kelták ekkor takarították be az utolsó termést, még mielőtt a tél végérvényesen magáévá nem tette a földet.

Hálát adtak a bő termésért, máglyákat raktak, mézsört ittak, áldozatot mutattak be, és a termést kellő odafigyeléssel elrakták télire. Férfi bábut égettek el. Ez nem emberáldozat volt a részükről, hanem a gabonaisten testének rituális elégetése. Hiszen porból lettünk, porrá leszünk.

A régi kelták és a kínaiak már augusztus elején megülték az ősz kezdetét.

kri.jpgA kínai és japán őszt a krizantém-ünnepek jellemzik.

A japánok és a kínaiak egy külön virágot szentelnek ennek az ünnepnek, méghozzá az "ősz rózsája" névvel illetett krizantémot.

Nálunk a temetők virágaként honosult el, ami nem véletlen, hisz azon túl, hogy halottak napja környékén más virág nem nagyon marad sokáig szép a sírokon, az ősi hagyományok egyike az őszi napfordulón kimenni a temetőbe a sírokhoz, mécsest gyújtani, virágot vinni ott nyugvó hozzátartozókhoz.

 

 

imabon.jpgAz őszi napforduló másik neve Mabon.

 A Wicca hagyományok szerint az év jeles fordulói sajátos mágikus erővel bírnak.

Mabon idején, amikor a nappali fény és az éjszaka sötétje egyensúlyban van, a természet az elmúlást éli, és felkészül a sötétségre.(idén mint említettem ez 26-án van)

 

A gyümölcsöket már betakarították, a falevelek már ezer színben halnak el a fákon.

Az ősi varázslók úgy tartották, hogy Mabon nyugat felé található, abban az irányban, amerre a lélek a halál felé indul.

Ebben az időszakban születnek vagy kelnek újra életre a mulandóságról szóló legendák, a varázslatos mesék a sötétség és a fény játékáról, harcáról, győzelméről. Mindenféle meséket szőnek kendős, vénasszonyos, cselszövő istenekről és emberekről, akik ki akarják játszani az élet szabályait.

 

Egy sumér mítosz mesél Innana látogatásáról az alvilágba.

Innana alászállása, majd alvilágból való visszatérése okozza az őszt. Ez kísértetiesen hasonlít Perszephoné görög legendájára, akinek eltűnése a Föld színéről gyászba borította anyját, Démétért, és hatására beköszöntött az első tél.

 

Mindkét történetet értelmezhetjük úgy, mint kalandot, amelyben az isteni származású hősnők a sötétbe mennek bölcsességet szerezni. (Visszavonulás ideje, magunkba szállás ideje, a szavak közti csend ideje….) Perszephoné hat gránátalmamagot fogyasztott el a holtak földjén, s ezzel minden évben hat hónapra odakötötte magát a hideg világhoz.

Talán ezért is gránátalmával végzik a bölcsességvarázslást, almamaggal pedig a titkos tudást idézik meg.

(Az almamag talizmánnal mágikus képességed fejleszthető.)

 

Mabon ünnepének spirituális hatását különböző módon segíthetjük:

•    ételekkel: zöldség, gyümölcs, gabonafélék, kenyerek, bab, mogyoró, répa, gránátalma;

•    füstölőkkel: mirha, zsálya;

•    gyertyákkal: az ősz színeiben zöld, sárga, barna, narancs;

•    drágakövekkel: lapis lazuli, zafír, sárga achát.

 

Ezen kívül sétáljunk erdőben, gyűjtögessünk a mezőn magvakat, leveleket, készítsük a lelkünket a megnyugvásra, a pihenésre, próbáljunk meg együtt lélegezni a természettel, fogadjuk el az elengedést és fogadjuk be a változást. Meditáljunk és figyeljünk a szavak közti csend által bennünk zajló érzésekre.

Nézzük mit jelent az őszi nap-éj egyenlőség egyénileg, mire figyelhetünk, mit tehetünk.

 

 

Bővebben az őszi napéjegyenlőségről
 

 

A térben a NYUGAT pontja, a napnyugta, ahol a fény eltűnik a szemünk elől, és levonul az „alsó világba”. Ősz van.

ma.jpgAz aratás ideje, a betakarításé, a szüreté, számvetésé.

Amely magot tavasszal, a tavaszi napéjegyenlőségkor elvetettünk, annak gyümölcsét most learatjuk.

Amit elindítottunk akkor, az most láthatóvá válik a külső világunkban is, a fizikai síkon, mert ez a Föld-energia pontja (ideje).

 A betakarított termést pedig elraktározzuk, a begyűjtött tapasztalatokat feldolgozzuk a következő 3 hónapban.

Belső, láthatatlan munkát végzünk, ahogy a Nap is eltűnik a szemünk elől.

Ha nem a tudatosan elindított energiáink térnek vissza hozzánk, akkor most a külvilágunkban történt események gyökerét megkereshetjük korábban az időben, az életünkben.

Megláthatjuk, mi tért vissza hozzánk.

Ebből felismerhetjük öntudatlan teremtéseinket is!!!

Ezen a ponton az időben tudatosan elengedhetünk dolgokat az életünkből.

Olyanokat, melyek már megkötnek, nem szolgálják a fejlődésünket, melyeken túl kellene lépnünk.

Mint a kinőtt ruháinkat, úgy vethetjük most le a kinőtt élethelyzeteinket, körülményeiket, szokásainkat, betegségünket, ragaszkodásainkat, félelmeinket, társaságunkat, kapcsolatainkat, munkánkat, rögeszméinket...stb.                                                  Figyelj! Légy őszinte magadhoz! Amit most betakarítottál, felismertél az életedben, azt gondold végig magyarázatok nélkül. Fogalmazd meg magadban, az elengedésed szövegét. Jusson eszedbe, minden elengedett dolog egy új lehetőség kezdete! Légy tudatos és fogalmazd meg az új(amit helyette beépítenél magadba)jelem vonásodat, élethelyzetedet...stb. Fogalmazd meg ennek kivitelezési lépéseit is, hogy változni tudj, tenni érte minden nap amikor az ébredés jön (tavaszi forduló)már alkalmazni is tudd!

Ez szintén igényel egy belső döntést, egy számbavételt, életünk mérlegelését, amit ezen a másik egyensúlyi ponton most könnyebben megtehetünk.

Mivel ez az időpont is a fény-sötétség, a tudatos-tudattalan világ egyensúlyát hordozza (a nappal hossza megegyezik az éjszakáéval), alkalmas az egyéni, minden szintű számvetésre, meditációra

Itt azonban nem ültetünk, nem új dolgokat indítunk el, hanem temetünk, (elengedünk) búcsúzunk, hiszen ez a halál, az elengedés, a fény eltűnésének a pontja. Ugyanakkor megfogalmazzuk az új igényét, aminek a helyet teremtjük az elengedéssel.

Remek idő arra, hogy minden felesleges dolgot kiszórjunk az életünkből (tudatilag, és a fizikai síkon megnyilvánítva, jelezve egyaránt), hogy rendet tegyünk, hogy csak azt hagyjuk meg kint és bent, amire valóban szükségünk van, amivel valóban együtt akarunk élni. (adakozzunk ruhába, ételbe, tárgyakba)

Remek alkalom ez a fordulópont továbbá arra, hogy ezzel az energiával a hátunk mögött most hozzányúljunk olyan kényes kérdésekhez az életünkben, amelyekhez máskor nem lenne elég erőnk. (elengedése, elintézése régi vagy kényes, halogatott ügyeknek, beszélgetéseknek, találkozásoknak, megbocsájtásoknak...)

A beragadt élethelyzeteink, - melyek a szenvedés forrását jelentik az életünkben – most könnyebben megragadhatók.

Elég ezen a napon belül meghoznunk az elengedéssel kapcsolatos döntésünket, és azt szimbolikusan (a szertartás keretében) megnyilvánítani, testet adni neki.

A következő 3 hónapban az elengedésünk elkezd megnyilvánulni.

Források: www.24.hu   www.tengri.hu
               www.kiskegyed.hu
               www.antalvali.com
               www.jovonk.hu   www.angyalforras.hu

anyagait is elolvasva, idézeteket beszúrva, felhasználva íródott számotokra az EGY áldásával.(Andrea)

Szer-tartási ideje a napnyugta, iránya a Nyugat, a földön ülve, fekve, vagy állva, kenyérrel, és borral ünnepelve a természet bőségét, a termékenységet, és saját döntésünket……… remélem sikerült az összegzésben segítenem nektek  s egyben készüljünk fel a szeptember 28 –i vérholdra is.

 

Az elengedés évének utolsó vérhold energiája jelenik meg szeptember 28-án .

Ez az időszak: 2014. április 15-től 2015. szeptember 28-áig tartó csillagászati ciklus aminek végéhez közeledünk.

Nézzünk egy két fogalmat át s azokon keresztül az eseményt......

Holdfogyatkozás, vérhold

A holdfogyatkozás ókori elnevezése, amikor is a Hold elhalad a Föld árnyékában. Ekkor az egyetlen fényforrás, ami megvilágítja a Holdat, az a halvány szórt fény, amit a Föld atmoszférája szór az alacsony szögben érkező napsugarak Hold felszíne felé való eltérítésével. Ez ugyanaz az jelenség, ami a naplemente vöröses színét adja.

Vérhold tetrád

A tetrád egyszerűen négyes csoportot jelent. Holdfogyatkozás kétszer történik egy évben, de nem mindegyik teljes. Meglehetősen szabálytalan időközönként változik a három típusa: penumbrális, részleges és teljes. Időnként viszont, szabályos hat hónapos eltérésekkel, négy teljes holdfogyatkozás követi egymást. Ez a másfél éves időszak a “vérhold tetrád".  A holdfogyatkozás ciklusaihoz hasonlóan, ez sem mutat semmiféle szabályosságot.                                                                                                         (Matematikai példával élve, olyan mint a pi szám tizedesjegyei. Kiszámítható, de nincs benne semmi rendszer vagy ismétlődés.) Érdekes módon előfordul, hogy több is van egy évszázadban, de van, hogy egy sem. 1600 és 1900 között egy sem volt, a 21. században viszont több mint kilenc várható, ami évezredes rekordnak számít. A 2014-15-ös tetrád az 55. tetrád lesz az időszámításunk (Kr.u. 1) kezdete óta.

Ünnepi tetrád

Az ötvenöt tetrád közül 9 esetében a tetrád mind a négy holdfogyatkozása egy nagy zsidó ünnepre esik. Ez az “ünnepi tetrád”. Ez a meglepően magas arányszám a holdalapú zsidó naptárból ered! A legutóbbi négy ünnepi tetrád különlegessége, hogy két olyan évszázadban (a 15. század és a 20. század) következtek be, amelyek a nyugati történelemben korszakváltást hoztak. Ezen belül mind a négy érintett egy fontos történelmi eseményt:

1428-1429: Fordulópont a százéves háborúban, Franciaország felemelkedésének kezdete.

1493-1494: Amerika felfedezése, a zsidók kiűzetése Spanyolországból.

1949-1950: Izraeli függetlenségi háború vége, Holt-tengeri tekercsek megtalálása

1967-1968: Hatnapos háború, Jeruzsálem elfoglalása.

A 21. század első ünnepi tetrádja (2014-15) szeptember 28-án zárul le. Ez az ünnepi tetrád attól egyedi, hogy magába foglalt egy teljes napfogyatkozást is március 20-án, Írország fölött.

Elengedés éve mit jelent

A léviták könyve 25. fejezetében szerepel a szombatév, más néven az elengedés éve. Rendkívüli gazdasági jelentősége volt: ekkor a zsidók számára tilos volt bevetni a földet, a rabszolgákat felszabadították, az adósságokat elengedték. Annyira “radikális” rendelkezés volt ez a Törvényben, hogy a Biblia szerint gyakorlatilag sosem merték ezt megtartani (még Dávid és Salamon korában sem).

Ennek ellenére Isten végül “behajtotta” rajtuk, ugyanis a 70 éves fogság minden egyes éve egy meg nem tartott szombatévet törlesztett. A zsidó hagyomány azóta is pontosan számon tartja a szombatéveket, és régi tradíció, hogy ilyenkor Isten átrendezi a történelmet, új korszakokat nyit vagy zár le, különösen a gazdasági életben. A 20. században a szombatévek gyakran jártak nemzetek fölemelkedésével vagy bukásával és gazdasági fordulatokkal

1902-1903: Henry Ford elindítja a sorozatgyártással üzemelő autógyárát.

1909-1910: Északi-sark elérése, a repülőgépgyártás és -tervezés robbanásszerű fejlődése.

1916-1917: Az első világháború fordulópontja, az Egyesült Államok hadba lép, bolsevik hatalomátvétel Oroszországban, Balfour-nyilatkozat a zsidó nemzeti állam megalakításáról a Szentföldön.

1923-1924: Sörpuccs miatt Hitlert börtönbe zárják, megírja a Mein Kampfot. Genfi egyezmény.

1930-1931: A gazdasági válság világméretűvé válik, Hitler pártja, az NSDAP váratlanul országos népszerűségre tesz szert. Gandhi fellépése nyomán tömegtüntetések kezdődnek Indiában, a brit gyarmati birodalom összeomlásának kezdete.

1937-1938: Kristályéjszaka, Anschluss (Németország és Ausztria egyesül), Chamberlain lesz Anglia miniszterelnöke, aki aláírja a müncheni egyezményt, ami felborítja a hatalmi egyensúlyt Európában. Hitler eldönti, hogy háborút indít, és megkezdi a felkészülést.

1944-1945: A német és japán birodalom bukása, az Egyesült Államok a világ vezető hatalma lesz. A dollár lesz a világgazdaság alapja.

1951-1952: Koreai háború, a NATO megalakulása. Hidrogénbomba feltalálása. A hidegháborús konfliktus világméretűvé válik.

1958-1959: Megalakul az unió elődje, az EGK. Az űrverseny kezdete. Az interkontinentális ballisztikus rakéta feltalálása. Létrejön a DARPA, az internet fejlesztésének a kezdete.

1965-1966: Vietnámi háború kezdete. Az első távközlési műhold fellövése, a globális kommunikáció forradalma kezdetét veszi.

1972-1973: A legfelső bíróság legalizálja az abortuszt az USA-ban. Amerika vereséget szenved Vietnámban. A dollárt elválasztják az aranyalaptól. Izrael megvívja a jom kippuri háborút, ami új fordulatot hoz a zsidó állam politikájában. A földet a békéért program kezdete. Felépül a világkereskedelmi központ New York-ban.

1979-1980: A Szovjetunió megtámadja Afganisztánt. Kitör az iraki–iráni háború. Iszlám forradalmárok elfoglalják az USA teheráni nagykövetségét.

1986-1987: A Szovjetunió elveszíti az afganisztáni háborút. Mihail Gorbacsov a 27. Pártkongresszuson meghirdeti a peresztrojkát, a Szovjetunió bukásának kezdete. Csernobil.

1993-1994: Oslói békefolyamat. Véget ér az első intifáda. Megalakul a Palesztin Hatóság. Az USA gazdasága szárnyalni kezd.

2000-2001: Szeptember 11-i terrortámadás, terrorellenes háború kezdete.

2007-2008: A Wall Street legnagyobb összeomlása. Kezdetét veszi a gazdasági világválság.

2014-2015: Az ISIS kikiáltja a kalifátust, milliós népvándorlás indul Európába, az iráni szankciók feloldása fegyverkezési és gazdasági versenyt indít el a Közel-Keleten. Az USA legfelsőbb bírósága törvénybe foglalja a melegházasságot.

Miért érdekes számunkra ez a vérhold környéke?

A szeptember 28-ai dátum környéke három szempontból érdekes:

 1. Jeruzsálem felett is látható lesz a fogyatkozás, és úgynevezett szuperhold lesz. (Ez 14 havonta történik, a Hold ilyenkor van a legközelebb a Földhöz.)
 2. Kétezer év óta az első olyan ünnepi tetrád ér véget, ami egybeesik az elengedés évével.
 3. Az elengedés évének utolsó hónapjában, egészen jom kippurig rendszerint történtek különleges események, amik új korszakot jeleztek előre:

  1917. szeptember 17. – RMS Lusitania elsüllyesztése, Amerika hadba lép
  1924. október 2. – Genfi egyezmény
  1931. szeptember 18. – Japán megszállja Mandzsúriát, a japán terjeszkedés kezdete
  1938. szeptember 30. – Müncheni egyezmény
  1945. szeptember 2. – Japán kapitulál, a II. világháború vége
  1973. október 6. – Jom kippuri háború
  1980. szeptember 23. - Irak-iráni háború kezdete
  2001. szeptember 11. – Terrortámadás Amerika ellen
  2008. szeptember 29. – A Dow 777 pontot veszít, ez a legnagyobb esés a tőzsde történetében. A nagy gazdasági világválság kezdete,                    2015.szeptember…….?

A vérholdra és a vérhold tetrád erős hatásaira  a biblia is több helyen utal, figyelmeztet!

Forrás:Vigyázó blog itt a dátumokról többett olvashattok és a Nasa videóját is megnézhetitek egy vérholdról.                                         A vérhold anyagot összeállította itt: Andrea

Figyeljetek, vigyázzatok és imádkozzatok; mert nem tudjátok, mikor jő el az az idő.

Márk 13. 30

Menjetek békével, járjatok szeretettel! Felhangos sárga ember 252 KIN, Andrea