Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fizikai vagy "éber" tudat (spirituális előadássorozat)

2017.06.05

Szeretettel köszöntelek benneteket ezen az estén is s örülök, hogy a téma nehézsége ellenére mindannyian itt vagytok s együtt gondolkodhatunk...

A mindennapi életünkben jó esetben tudatos időt fordítunk a (fizikai) testünk karbantartására.Jó esetben nem véletlen megfogalmazás, mert a mindennapi teendőink mellett sokkal több lehetőségünk lenne ezért tennünk (amennyiben jelenben vagyunk és van egy élet-rendszerünk), csupán a kifogások és vágyak világában tudatosítjuk magunkat leginkább (verbális adósság/ önismereti anyagban található)s ezzel elzártuk a tényleges irányítást a valódi életünk felett. A mai anyag címe : A fizikai vagy "éber" tudat, mellyel közelebb juthatunk a gondolataink és életünk irányításához, persze csak akkor, ha az olvasottakhoz van építő gondolatunk melyen keresztül megtaláljuk a kapcsolódási pontokat az életünkben. Ezeket szavakba öntjük és alkalmazzuk a megvalósításhoz szükséges erőt s kitartást, amit gyakorolni kell mert nem születtünk vele...., ugyanugy

Ebben az előadásanyagban a mentális testre (auránk része, ugyanúgy testünk mint a fizikai csupán fizikai síkról nem minden formában látható, érzékelhető) úgy fogunk tekinteni, ahogy az létezik, és ahogyan azt a közönséges "éber" tudatosság során, vagyis a mindennapi fizikai életben használjuk.

A fizikai életben a mentális test természetét és működését három tényező határozza meg:

1, fizikai élet

2,az érzelmi élet

3,az értelmi (mentális) élet

Nézzük röviden őket külön- külön.

......Az anyag terjedelme és megélhetősége miatt nem ezen az egy alkalmon fogjuk feldolgozni, következő alkalommal együtt gondolkodunk rajta, hogy sikeresebben lehessen alkalmazni a mindennapi életben.

A fizikai élet

Az asztrális testnél már beszéltünk a fizikai élet és asztrális élet/test kapcsolatáról. Az akkor megértet gondolatok menetének alapja nagy részben igaz a mentális élet/testre vonatkozóan is....Mivel a fizikai testnek megvan a maga asztrális/érzelmi és mentális/gondolati mása, ebből az is következik, hogy a fizikai legdurvább anyag és a legtisztátalanabb arra törekszik, hogy mentális testünket is durvává és tisztátalanná tegye. Abból a tényből kiindulva, hogy a mentális anyag hét osztálya (halmazállapota) rendre megfelel a fizikai anyag hét osztályának (természetesen az asztrálisnak is), észre fogjuk venni, hogy a mentális testet rendkívül nagy mértékben befolyásolják a  fizikai világ "szilárd", folyékony, gáznemű és éteri dolgai vagyis a fizikai anyag négy alsó halmazállapota. Ebből az is kiviláglik, hogy a mentális test durvább anyagai könnyebben reagálnak a durvább gondolatokra, mint a finomabbakra (hasonló a hasonlót vonzza elmélet alapján). Ezt a gondolatot folytatva a durvább étel és ital, durva mentális test létrehozására törekszik. A fizikai testnek adott "ártó" élvezetek, nem csak a testet betegíthetik meg , de az asztrális testet(érzelmeinket, érzelmi reakcióinkat) és a mentális testet(gondolatainkat) is. Minél magasabb tudatunkat használjuk tudatosan (nem csak az agyat, mint beprogramozott processzort, ami üresen születik és a tapasztalatok, ingerek programjain keresztül cselekszik, nem pedig tudatosan), annál veszélyesebb a durva anyaggal táplált test. (tulajdonképpen az idegbetegségek , pszichiátriai betegek részben ennek köszönhetik létüket) Beszéltünk a testjeinkre gyakorolt ételek, italok,ártó anyagok hatásairól, folyamatairól. Itt meg kell még említenünk a hirtelen, hangos és az éles zajokat is. Ezek nagyon nem kívánatos reakciókat teremtenek az asztrális és mentális testeinkben. Sokkal nagyobb kárt okoz mint a fizikaiban (ott is süketséghez vezethet)Ezeknek a gondolatoknak különösen fontos szerepe van a gyermekek testeinél, akiknek még rugalmas az asztrális és mentális teste és a szüntelen zaj hatása végzetes is lehet. Tehát láthatjuk, hogy az ember mentális testére , ezáltal a gondolatai minőségére szinten minden hatással van a környezetében. (szobában egy kép, egy szín, könyvek a környezetünkben, emléktárgyak, megrekedt gondolatformák.......-.ezért is van jelentősége a születési rezgéstartományunk figyelembevételével a megfelelő térrendezésre, ami nem föltétlen jelent nagy kiadást a családnak csupán átrendezést, tisztítást a környezetben..-..ezzel is foglalkozik az egészségház, mivel az EGÉSZ része)

Ha valakinek magasabban fejlett személlyel van összeköttetése fizikai szinten jelentős segítség a mentális test fejlődésében és képzésében.Mint ahogy a tűz hősugárzása felmelegíti a közelében lévő tárgyakat, személyeket. A valódi tanító így sokkal több segítséget nyújt klienseinek, tanítványainak, azzal, hogy közelében is tartja őket , mint csupán a kimondott szavaival.Ezt a gondolatot folytatva az óceánokkal, hegyekkel, erdőkkel, vízesésekkel stb. kapcsolatban álló számunkra láthatatlan lények, elementálok olyan rezgéseket sugároznak, amelyek a mentális , az asztrális és az éteri testek eddig nem használt részeit ébresztik fel s így pl az utazások mindhárom(fizikai, asztrális és mentális)test hasznára válnak.

Általánosan elmondható, hogy ami a fizikai test hasznára, egészségére válik, az jó hatással van a magasabb tudathordózóinkra/testeinkre. Természetesen ennek fordítottja is igaz(ami fent az lent , és ami lent az fent elmélete nyomán), az érzelmi és gondolati minőség nagy hatást gyakorol a fizikai testre is. Mentális testünk a a dolgok természeténél fogva jobban irányítható gondolattal mint a fizikai test. (szokásszerű gondolkodási irány, erények.....)

Korunk magasan fejlett ötödik fajbeli emberénél a fizikai testet nagyrész a mentális/gondolkodásbeli körülmények irányítják, ezért az aggodalom, félelem, kétség, féltékenység, nyugtalanság, mentális szenvedés.........ideges feszültséget okoz s ennek a frekvenciája megzavarja a szervek működését, gyengeséget vagy betegséget(EGÉSZségtől eltérő)idézve elő. Ebből láthatjuk, hogy a helyes gondolkodás az EGÉSZséghez vezet vissza minket. (rendelőben az állapotfelmérés után így talán érthető miért vannak fizikai, érzelmi és gondolati kezelések is mint pl. terápiás beszélgetés, meditáció....)

 

Köv. alkalommal  az érzelmi élet vesszük át mivel olyan aktívan kérdeztetek és alkalmaztátok a hallottakat, (éberek voltatok:-), hogy eltelt az időnk. Köszönöm a türelmeteket és nem csak a tiéteket, hanem a szeretteitekét is , akik otthon vagy máshol várnak rátok, mivel a szokásosnál hosszabb lett a mai nap ,

A mai anyag több könyv, tanítás és tapasztalás eredmény, amelyeket egyesivel felsorolni nem tudnék nektek csupán alázattal átadni , ami bennem így megszületett.

Áldott estét mindenkinek!

 

Orlovszky Andrea

 

természetgyógyász, holisztikus tanár, sárga felhangos 252 kin

Az EGÉSZségház megálmodója és vezetője

2017-es sorozati anyag