Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsony üzenetének EGY aspektusa 2016

2016.12.24

Karácsony üzenetének EGY aspektusa

 

karacsony.jpgKarácsony a szeretet, a fény és a hit újjászületése. Eggyé válás lehetősége az EGY, a mindenség, a teremtő, az Isteni energiákkal, forrásokkal.

 Az EGY-éválás lehetőséget több úton elérhetjük/ többféleképpen is megélhetjük: egy közös családi programon keresztül, ahol a történeteinkkel visszaemlékezünk a fejlődésünk/életünk ( honnan- hová jutottunk) útjára. Ahogyan a mesék és a szentírások is visszajuttatnak minket az Ősvalónkhoz.

Megtehetjük ezt bármilyen művészeti eszköz formájában is, ahogyan a líra lant az EGY/Isten felé vezető úton. Egy kép, festmény, szimfónia hallgatása, karácsonyi zenék átélése mind-mind az érzés, gondolat kifejezésének/felszínre hozatalának lehetősége.

Természetesen ez a lehetőség nem csupán erre a 2-3 napra korlátozódik számunkra, ugyanakkor egy szeretetről szóló” intenzív lehetőség”amelynek érzései, gondolatai útmutatót adhatnak s figyelmünket felhívhatják a mindennapi helyesebb gondolkodás, érzés s ezen keresztüli Ön-ismeret útjára.

A „mi világunk”/elvárásaink sok olyan dolgot eredményeztek, amik megnehezíti az ÖN- ismeret útját.

bolcsesseg.jpg

 

 

A jó-rossz meghatározása/kettősség, dualitás elűzte életünkből a természetes harmóniát és a nyugalmat. A múló idő a türelmetlenséget teremtette meg bennünk. A folyamatos biztonságra és birtoklásra való törekvés az elégedetlenséget hozta el ebbe a dimenzióba. A pénz és az egó hatalma a lelkünktől távolított el minket. Ezek a folyamatok hozzájárultak a család szentségének és a női- férfi szerepköröknek az elvesztéséhez. Észrevétlenül belekerülnek a jellemünkbe a kételyek, bűntudat, türelmetlenség, kishitűség. Valóságunktól elszakadva már torz a tükör s benne, akik vagyunk, s amik lehetnénk.

Elvesztünk ebben a folyamatban, nem találjuk magunkat(csak átmenetileg, lelkesedve)állandóan keressük a boldogságot, a mi hivatásunkat s közben csak újabb karmákat teremtünk s működtetjük a régieket.

Természetesen, ahogyan ide jutottunk, van visszaút is!

Energiaszintünk emelése a legfontosabb alapja ennek a változásnak. Testen keresztül az étkezéssel és a mozgással juthatunk magasabb rezgéshez „azzá leszel, amit eszel”

Lelkeden keresztül az érzésekkel s azok kontrollálásával szabadíthatsz fel építő energiát, ami magasabb rezgéshez vezet téged. Itt fontosak az Önismerethez vezető folyamatok, napi/ rendszeres gyakorlása.

Mindezeket a gondolataid szabályozásával valósíthatod meg. Itt lépnek be a meditációs gyakorlatok.

Elfelejtettük, hogy egyedi aspektusai vagyunk a mindenségnek s annak megnyilvánulásának, egyedi kódjaink vannak, ami az eredeti ősvalónkat tartja számunkra, a tudásbirodalmát.

kez.jpgA szerethetőségünk hite a fény legszentebb rezgése.. Az ősvalónk őrzi az akár több ezer előző életünk kép és tudáslenyomatát, amelyek a jelen életünk alapját/vázát adják. Amikor meditálunk és a testünk nincs túlterhelve”szennyezett” étellel, érzéseinket az adás és a szeretet irányítja, akkor rátalálunk a karmánk miértjeire s a kérdéseink válaszaira, s mindarra, ami visszatart minket az igazi öröm és boldogság megélésétől. Ezen a szinten rájövünk, hogy a bennünk lévő tulajdonságok minősége határozza meg életünk minden pillanatát s az életünk olyan amilyennek mi megírjuk. Mágnesként vonzzuk be az életünkbe a folyamatokat s bár8emberi tulajdonságként)" ami nekünk nem tetsző "másokat okolunk érte, pedig a mi gondolataink, érzéseink és a környezetünk reakciója adja ki az „életjáték” pillanatnyi felállását.

Tapasztalni vagyunk itt, hogy láthassuk egy-egy helyzetben a pillanatnyi jellemünk mit eredményez. Ezen a ponton rájövünk, hogy Önismerettel foglalkozni egész életünkben(ebben az életben végig)folyamatos szükséges.

szeretet.jpgA szeretet ünnepe, a Szent Karácsony erre is felhívja a figyelmünket és lehetőséget ad legalább picit közelebb kerülni az igazi ÖN-valónkhoz s ezen keresztül másokhoz, akik szintén mi vagyunk, mert EGY-ből születtünk. Lélek újraszületésének, fényességének lehetősége a Karácsony ünnepköre.

Áldott, békés ünnepeket kívánok kívánok  minden-KIN-ek, minden élő és ebből a dimenzióból nézve halott léleknek!

Orlovszky Andrea Természetgyógyásztanár és teraoeuta, sárga felhangos KIN 252