Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Azzá leszel, amit eszel

Menüpontok

GAsZtro

Cikkek: 1

Kértétek, igértem, együtt főzünk

Cikkek: 1

csiribu-csiribá

Cikkek: 0

Karácsonyi ötletek

Cikkek: 0

pak-choi

Cikkek: 5

Saláták

Cikkek: 2

italok

Cikkek: 0

levesek

Cikkek: 3

biokertészet

Cikkek: 2

Glutén mentes ételek

Cikkek: 1

Cikkek

cékla szára, levele, rizzsel 2016.11.17

2016.11.18

Kint tartózkodásom elején igyekeztem felderíteni a bolti( piaci) lehetőségeket s azokon belül minél inkábba természetes, nem feldolgozott formájú ételeket kerestem. Ráakadtam egy farmer boltra. Itt is inkább az organikus zöldségeket választom, ha tehetem
Vettünk többek között bio céklát (párom diétája miatt most minden nap elfogy egy cékla) s annak a leveleit sajnáltam..

 

Fehérmérgeink

2016.03.11

A mindennapi cselekedeteink kapcsán sok "méreg" kerülhet közelünkbe. Ezekről ejtenénk pár szót.

 

Vegetáriánus étkezés típusok és a táplálkozás buktatói

2015.10.23

Fontos a megfelelő táplálkozás és tudatos élet.

 

Fogyokúrák, fehérjék, eszenciális savak

2015.10.23

Az ideális súlyunkhoz és a jó közérzetünkhöz nem árt egy-két folyamattal tisztában lenni a testünkben.

 

ki ne dobd....:-)

2015.10.22

 

Lúgosítás alaplépései

2015.07.06

Az ideális táplálkozás 80 százalékban lúgos, 20 százalékban savas közeget. A szervezet elsavasodása korunk egyik legfőbb betegségeket előidézõ elváltozása. A 20 százalék savasító táplálékot a keményítõ és a fehérje adja, a többlet 80 százalékot pedig a sok zöldség és a kétszeri gyümölcs.
Képzelj el egy óriási tortát, amelybõl 6 szelet zöldség, 2 szelet gyümölcs, 1 szelet keményítõ és szintén 1 szelet fehérje: ez az egészségmegõrzõ, helyes táplálkozás. Könnyen megvalósítható ez a terv, ha a keményítõvel sok zöldséget fogyasztasz, a fehérjével úgyszintén, a gyümölcsöket pedig kis étkezések alkalmával ropogtatod el. Ez a 80/20 százalékos lúgos-savas nutriens arány az egészséges vérben is jelen van.

 

Hűsítő, egészséges italok

2015.07.05

Folyadék bevitel mindig fontos, különösen a nyári kánikulában.Egyáltalán nem mindegy miből és mennyit iszunk...

 

Lúgosítás. Mivel és miért?

2015.07.05

Szervezetünk kémhatása és annak fenntartása az egyik alap pillére (fizikai szinten is csak az egyik)  az EGÉSZ- ségünknek. A kémhatás egy adott anyagban a benne lévő savaktól-lúgoktól függ, és pH értékben fejezzük ki. Ez jelzi a jelen lévő hidrogén-ion koncentrációt, melyet 0-14-ig mérünk. A pH 7 jelzi a semleges, pH 0-7-ig a savas, pH 7,1-14-ig a lúgos kémhatást. (Ezzel már sok területen találkozhatunk a mindennapjainkban például a különböző testápolók, szappanok, vagy fogkrémek reklámjaiban.)

Ételeink természetesen különböző savakat, és lúgokat tartalmaznak, amelyek azonban nem mindig azonosak a szervezetre kifejtett hatásukkal. Lehet egy savanyú ízű gyümölcs is lúgosító hatású, csak egyet említve a citrom.

 

"Zöldek" és hatásaik az EGÉSZségünk

2015.06.21

Sokszor nem is tudjuk mi hiányzik nekünk csak ennénk.......A szervezetünk úgy működik, hogy ha az aktuális folyamataihoz valamilyen, ásvány, vitamin, esetleg antioxidáns hiányzik, akkor ehetnékünk van. Persze más oka is lehet az éhségérzetnek. Pótcselekvések, szokások.....stb. Most a szervezetünk alapműködésének aspektusából nézzük meg melyik zöldség és gyümölcs mivel siet segítségünkre.

 

császármorzs csökkentett szénhidrát tartalommal

2015.06.15

Étkezésünk során előfordul, hogy több szénhidrát kerül a szervezetbe, mint amennyire egészséges működéséhez szükség van. Természetgyógyász rendelőnkben, étkezési és életmód tanácsadást kaphat, egyéni állapotának megfelelően. Minden tanácsadást megelőz egy állapotfelmérés, amellyel képet kapunk az Ön egész-ségéről. Forduljon hozzánk kérdéseivel, problémáival. Addig is egy szénhidrát csökkentett finomság receptje, mindenki örömére.