Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fehérmérgeink

2016.03.11

A. F e h é r m é r g e in k


1) Cukor - az édes méreg Minden olyan táplálékban, amit emberi kéz nem érintett - nem tett tönkre -, az alkotórészek harmonikus viszonyban vannak egymással. A fehér cukor előállításakor ezt a természeti törvényt különösen drasztikus módon sértik meg. Azt a 20-30 elemet, amelyet a cukorrépa és a cukornád tartalmaz, kivonják belőle. A gyártás után már a cukor csak (kémiai) szénből áll. Teljesen halott anyag, az életnek a legkisebb csírája sem fedezhető fel benne. Modern életünkbe óriási, elviselhetetlen mértékben betört drogféleség. Emésztéséhez nagy mennyiségű B-vitaminra, valamint kalciumra van szükség, és még így sem sikerül teljesen: jelentős része megijed, alkohol képződik belőle. Soha ne szoktassuk rá gyermekeinket! Adjunk nekik inkább édes gyümölcsöket, sárgarépát, és nem is lesz rá igén3Óik.
2) Konyhasó A konyhasó szerveden, tehát nem növényi vagy állati eredetű. Nem tartalmaz semmiféle enzimet. en, feldolgozhatatlan anyag. Egyike a legmérgezőbb drogoknak. A nyers kosztban minden organikus tápsó közvetlenül rendelkezésünkre áll, méghozzá szerves formában! A történelemből tudjuk, hogy a népek „elfajulása” mindig akkor következik be, amikor megismerkednek a sóval, az alkohollal és egyéb, roncsoló mérgekkel.
3) Fehér liszt A gabonamag minden értékes alkotórésze a korpában és .1 csírában van. A belső rész - liszt-test amelyből a fehér lisztet nyerik, úgyszólván csak keményítőt tartalmaz. Ebből i(') csirizt lehet készíteni, de mi táplálékként fogyasztjuk; inegraboljuk és becsapjuk a szervezetet. A fehér lisztet többnyire még fehérítik. Ha még meg is sütik - ami nem kevés sót igényel, és a magas hő az egészség szemponjtából értékes részek utolsó nyomait is megsemmisíti akkor az így létrehozott terméket fehér kenyérnek hívják. Aki rendszeresen ilyen kenyeret vagy pékárut fogyaszt, itt rögtön az orvosi költségeket is hozzászámítva a vételáréhoz... Valóban drága a kenyér, drága élvezet!
4) Tej, tejtermékek A reklámszöveg szerint: „A tej élet, erő, egészség!” De a mondat nincs befejezve. A tehéntej a boíjú tápláléka, eddig ez kimaradt a tudatunkból. A csecsemő kiegyenlített tápláléka az anya tej. Elődeink gyermekei az anyatej után a természetes gyümölcs-, zöldség- és gabonaétkezésre tértek át. A mai korban lett divat a tehéntej ily nagymértékű fogyasztása, még felnőtt korban is. Találunk-e erre példát a természetben az emberen kívül? Az állatok tejének kódja: „Gyorsan nőj, erősödj!” Az állatok kicsinyei - mint ahogy az köztudott - nagyon rövid idő alatt hihetetlenül megerősödnek. A születés után néhány órával felállnak. Az emberi csecsemőnek erre több mint egy esztendőre van szüksége. Mi ennek az oka? A csecsemőnek ebben a korban az agya fejlődik, szemben az állatokkal, ahol a mozgásszervek, az izomzat és a csontok fejlődése játsza a főszerepet. Egészen más összetételű tápanyagokra van szükségük. Ha gyermekeinknek adjuk a tehéntejet (holott azt sokan nem is szeretik, ezért kakaó vagy kávé formájában csalogatjuk őket), későbbi kövérségüket és emésztőszervi problémáikat alapozzuk meg. Szervezetünk nem tudja rendesen feldolgozni a természetünktől eltérő termékeket, s ennek meg is vannak a hátulütői: • számos allergia kialakulása - többek között - a tej, tejtermékek fogyasztásának is köszönhető; • a gyakori mandulagyulladásnak is oka a tejfogyasztás;
• a legújabb kutatások szerint az idősebb nőknél előforduló csontritkulás is a fokozott tejfogyasztásra vezethető vissza. Külön kell még szólni korunk nagy divatjáról, a sajtfogyasztásról. Zsíros, tapadós volta miatt a sajtfélék rendkívül nehezen emészthetők, ráadásul a női típusú rákbetegségek kialakulásának elősegítői!
5) Alumínium - a „fehér arany” Homeopátiás orvosok körülbelül 200 éve hívták fel a figyelmet az alumínium veszélyeire. Sámuel Hahnemann, a modern homeopátia megteremtője számolt be elsőként az alumínium nemkívánatos hatásairól. Az évszázad elején, amikor ez a divatos árucikk sok ember számára elérhetővé vált, figyelmeztette a vásárlókat e könnyű fémfajta ártalmaira. Az alumínium divatával egyenesen a konyhába tört be, az élelmiszer feldolgozó iparágakban, a vendéglátóiparban fejti ki „áldásos” hatását. Az alumínium jelentős elváltozásokat okozhat az emberi szervezetben, s manapság sajnos egyre inkább ki vagyunk téve ennek a veszélynek. A legfontosabb, hogy konyhánkból mielőbb selejtezzünk ki minden alumíniumból készült edényt, evőeszközt, kávéfőzőt, kávékiöntőt, szódás szifont, tálcát, de még az alufóliát is!


B. T o v á b b i „f ű s z e r e k ” , „íz e s ít ő k ”, „ÉLVEZETI s z e r e k ”


6) Ecet Az ecet is erjedés alapján keletkezett alkoholszármazék, nagyon veszélyes, antibiotikus hatású ízesítőszer. Az ecet nemcsak emészthetetlen, de nehezen emészthetővé teszi a vele ízesített ételeket is. Emésztőrendszerünkben egyrészt tönkreteszi azokat a finom enzimeket, amelyek szükségesek az elfogyasztott élelmiszerek lebontásához, másrészt megakadályozza a megfelelő erősségű savképződést, ezáltal az emésztés még nehezebbé válik. Ugyanakkor talán az ecetről a legkönnyebb lemondani, hiszen még senki sem lett szenvedélyes ecetivó.
7) Kávé és kólafélék - KOFFEIN Most pedig ejtsünk néhány szót az oly ártatlan megjelenésű csésze kávéról, pohár kóláról! Sajnos, ami nagyon ízlik, abban csaknem mindig akad valami alattomos kártevő. A kávéban, a kólában a KOFFEIN. Hogy a kávénak látszólag olyan csodálatos „hajtóereje” van, annak a hatásos izgatószer, a koffein az oka. Ez a szervezetnek bizonyos időre új lendületet ad, de ezt később elkerülhetetlenül fáradtság követi. Drasztikusan tágítja az ereket, hatására megpattanhatnak a hajszálerek. A koffein továbbá elsavasítja a szervezetet, ezáltal akadályozza a mérgező anyagok kiürülését a szervezetből. Aki mégsem szeretne végleg lemondani a kávéról, az cikóriából vagy malátából koffeinmenetes gabonakávét főzhet.
8) Kakaó és csokoládé - TEOBROMIN Édes csábítás, kellemetlen következményekkel. A kakaóban és a csokoládéban levő teobromin különösen veszélyes kábítószer a fejlődő szervezetek számára. Az allergiát, asztmát okozó mérgek listáján - a tejet és a fehér lisztet követve - a harmadik helyen áll! Az allergia ugyanis egyfajta drogmérgezés. Egy évszázada terjedt el, néhány évtizede szinte a „legfontosabb gyermektápláléknak” tekintik. Drogot etetünk gyermekeinkkel tápláló anyagok helyett. Az orvosok egyéb kockázati faktorokat is felfedeztek: egyrészt a magas cukortartalom tönkreteszi a szervezetben a vitaminokat és az ásván3TÍ sókat; másrészt problémákat okozhat az emésztésben és az arcbőrön. Csokoládé helyett adhatunk és fogyaszthatunk édes gyümölcsöt, mazsolát vagy datolyát; kakaó helyett pedig készülhet a reggeli ital kerabporból, azaz őrölt szentjánoskenyérmagból.
9) Fekete teák - TEIN Ez az alattomos hatású méreg a fekete teákban fordul elő. „Áldásos” hatása megegyezik a koffeinnal. Gondoljuk meg, amikor gyermekeinknek már csecsemőkorban adjuk ezt a kemény drogot, vajon nem mi okozzuk-e a későbbi ideggyengeséget, mirigyeinek hibás fejlődésében nem mi vagyunk-e a vétkesek? A még kialakulatlan, gyenge szervezetre „g3nlkos” a hatása.
A fekete (angol, orosz, kínai, ceyloni stb.) teák helyett érdemes frissen sajtolt, egészséges - édesítetlen - gyümölcsleveket, gyógyteákat fogyasztani.
10) Szeszes italok - ALKOHOL A szeszes italokban lévő alkohol közismert kóros hatását úgy gondolom, nem szükséges magyarázni. Azt azonban jó, ha tudjuk, hogy a külső beviteltől függetlenül másképpen is keletkezhet szervezetünkben alkohol: belülről - hibás ételkombinációk következtében! A szeszes italokban lévő alkohol elkerülhető, ha nem isszuk meg. Természetesen a bennünk keletkező is kivédhető, ha megfelelően táplálkozunk, azaz ha elkerüljük a helytelen ételkombinációkat.
11) Cigaretta - NIKOTIN Kultúránk nagy szégyene, közintézményeink, kultúrházaink „ékessége” a mindenütt jelenlévő hamutartók tömege. Természetesen a vele együtt járó szennyezett levegő is. Nem példamutató az sem, hogy a gyógyító intézményekben éppen a „DOHÁNYOZNI TILOS” feliratú táblák alatt szívják némely orvosok, ápolók - a betegek rovására is - cigarettájukat. Az ember szabadságjogainak éppen ez képezi a megsértését. Tizenhatféle módon mérgezi - és nem csak - a dohányos szervezetét. A dohányzás és a passzív dohányzás egyaránt ártalmas. Fájdalmas, és az egész társadalom számára végzetes következményekkel jár, hogy a fiatal nők körében elharapózott a dohányzás. Az emberiség jövője függ a leendő anyák egészségétől, szervezetük tisztaságától. Hihetetlen mennyiségben mutatható ki már fiatal szervezetekben is a NIKOTIN. Sajnos, a „modern ember” itt is nagyvonalú kéz- legyintéssel intézi el a dolgot...
12) Szalicilsavak A tartósítószerek, az aszpirin és más pirin alapú gyógyszerek bizonyíthatóan nagy károkat okoznak, s ma már az élet szinte minden területén megtalálhatók. Sajnos a gyógyszertárakban vény nélkül kaphatók - „élünk” is velük korlátlanul. Pedig semmit sem gyógyítanak, csak a „figyelmeztető csengőt” kapcsolják ki. Az ok megmarad, tovább dolgozik, s mivel nem szüntettük meg az okozatot, az ártalom
tovább halmozódik. A fájdalom, a betegség újra felszínre tör, manifesztálódik, esetleg már súlyosabb formában.
13) Antibiotikumok Immunrendszerünk ellen elkövetett merényleteink egyik legveszedelmesebbike a túl gyakran, sokszor esztelenül alkalmazott antibiotikumok és „vegyi bunkók” hada. A másik hiba, hogy sok esetben túlságosan korán hagyjuk abba az antibiotikus kezelést, mert a beteg már tünetmentes. Szeretném, ha megértenék, milyen végzetes lehet, ha a tünetmentességet a visszanyert egészséggel tévesszük össze. Nem a gyengeség jele, ha valaki évente egyszer-kétszer influenzáját ágyban fekszi ki, és szervezetének megadja azt a lehetőséget, hogy bizonyítsa alkalmasságát a védekezésre. Nem utolsósorban a zabolátlan antibiotikum-fogyasztás kényszerít rá, hogy megkérdezzem: vajon nem lenne-e legfőbb ideje, hogy alapvetően megváltoztassuk az egészséghez való viszonyunkat?
14) Mesterséges édesítő-, ízesítő-, tartósító- és ételfestő szerek Szinte elképesztő, mennyi vegyi anyagot etetnek meg az emberekkel az ipari termékek különböző adalékanyagaiként. Sajnos ma már szinte mindent festenek, ízesítenek, hogy az egyébként elfogadhatatlan „termékeket” eladhatóvá varázsolják. Igaz, hogy rá van írva: „megengedett” mértékben tartalmazzák csak ezeket a szereket. De ki engedte meg, ki jogosított fel bárkit is arra, hogy ártson embertársainak? A sok ételfestékből például egy átlag angol állampolgár évente körülbelül 18 kg-ot fogyaszt el. Csak az a kérdés, mennyi marad meg benne, mennyi ül rá az idegrendszerére, mikor válik a szklerózisa érzékelhetővé, kimutathatóvá? Még sokáig lehetne folytatni a sort, de a rendelkezésre álló hely behatárol.

Kívánok a kedves olvasóknak a leírtak befogadásához kellő nyitottságot és megfelelő bölcsességet!
JÓ EGÉSZSÉGET MINDENKINEK!