Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kertészkedtem......... mai zöldital

2015.05.09

Reggeli öntözés után gondoltam szétnézek a kis biokertünkben, milyen teendők lennének fontosak. Nagyon szépen alakulnak a kis palánták és szépen bújnak elő a növények, így a jégcsapretket már másodszorra érdemes ritkítani.

Ki is vittem gyorsan a kis növény összegyűjtögetős tálcámat s elkezdtem ritkítást. Szedtem még egy kis friss Goji bogyót (éretteket elég picit megmozgatni  és a kezünkbe pottyan), szedtem pár szál tyúkhúrt és egy nagyobb szál ragadósgalajt (miközben gazolgattam) és bejöttem, mert mára nem kertészkedés a program.

Egyesével alaposan megmostam a zöldeket, majd beraktam a gépbe aprítani, tettem hozzá egy kis ánizsos vizet(teát), majd egy almát feldarabolva és a végén a Gojit. Felhígítottam megfelelő állagra és már fogyasztható is volt. Fantasztikusan vitamindús és az "élet" minden eszenciája benne volt (mint retek zöld, ami éppen indult az életben, Goji, tyúkhúr magas vitamintartalma, elsősorban C, Galaj keserű-anyag tartalma.....). Fiam egy kis kanál repcemézzel ízesítve kapta.:-)

Hozzávalók:

2 marék ritkított reteklevél, párszár tyúkhúrral társítva

1 szál ragadósgalaj

10-12 szem Goji

1 alma

ánizsos fűszer( méz fűszerkeverék) izlés szerint

6 dl víz

 

 

További szép napot nektek!

Orlovszky Andrea