Kaktuszból
Amerikában tartózkodásom alatt sok olyan zöldséggel és gyümölccsel találkoztam amivel Magyarországon nem ismerünk vagy nem étkezési céllal tekintünk rá.
Kaktusz levelet (szárat) vettem 3 db ot és salátát készítek belőle nyersen.
Magam érzéseiből szeretek főzni, alkotni, ugyanakkor első körben kerestem egy Californiai receptet
Waldorf kaktusz-gyümölcs saláta /California/
Hozzávalók:
- 2-3 db nagyobb lehűtött kaktusz/opuntia/gyümölcs
- 1 db nagy borízű alma, tisztítva és szeletelve
- 1/2 csészényi durván összedarabolt dió
- 1 csészényi szeletelt zeller
- 1/4 csészényi vermuth—bor
- 1/3 csészényi majonéz zöldsaláta
Vágjuk fel a kaktusz gyümölcsöt úgy, hogy a két végét levágva, majd az oldalát felvágva lehámozzuk és a belső részt kockákra vágjuk, összekeverjük az almával és dióval, ráöntjük a bort a keverékre, könnyedén összerázzuk és egy órára lehűtjük.
Szolgáljuk fel majonézzel leöntve a keveréket, majd zöldsaláta ágyra szervírozzuk.
Irodalom: Joyce L, Tate: Cactus cook book
Orlovszky Andrea természetgyógyász tanár, Sárga Felhangos Ember 252 KIN
U.i.: Készítem közben a képeket, amit ide csatolók később