Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kaktuszból

2017.01.09

Amerikában tartózkodásom alatt sok olyan zöldséggel és gyümölccsel találkoztam amivel Magyarországon nem ismerünk vagy nem étkezési céllal tekintünk rá.

Kaktusz levelet (szárat) vettem 3 db ot és salátát készítek belőle nyersen.

Magam érzéseiből szeretek főzni, alkotni, ugyanakkor első körben kerestem egy  Californiai receptet

Waldorf kaktusz-gyümölcs saláta /California/

Hozzávalók:

  • 2-3 db nagyobb lehűtött kaktusz/opuntia/gyümölcs
  • 1 db nagy borízű alma, tisztítva és szeletelve
  • 1/2 csészényi durván összedarabolt dió
  • 1 csészényi szeletelt zeller
  • 1/4 csészényi vermuth—bor
  • 1/3 csészényi majonéz zöldsaláta

Vágjuk fel a kaktusz gyümölcsöt úgy, hogy a két végét levágva, majd az oldalát felvágva lehámozzuk és a belső részt kockákra vágjuk, összekeverjük az almával és dióval, ráöntjük a bort a keverékre, könnyedén összerázzuk és egy órára lehűtjük.
Szolgáljuk fel majonézzel leöntve a keveréket, majd zöldsaláta ágyra szervírozzuk.

Irodalom: Joyce L, Tate: Cactus cook book

Orlovszky Andrea természetgyógyász tanár, Sárga Felhangos Ember 252 KIN

U.i.: Készítem közben a képeket, amit ide csatolók később