Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Isten patikája

Menüpontok

Sóskából

Cikkek: 8

Körömvirágból

Cikkek: 1

Süssünk szeretteink örömére

Cikkek: 5

Mángoldból

Cikkek: 0

édesköményből

Cikkek: 2

Rebarbarából

Cikkek: 2

Bodzából

Cikkek: 1

Pitypangból

Cikkek: 1

Rózsából

Cikkek: 1

Cikkek

Gyógynövényes receptek

2015.09.27

Csokorba szedtem nektek egy kis" Isten patikája" felhasználásával készült receptsorozatot. Elsősorban itt a "fűszer"növényekre figyeltem és nem a fő alapanyagokra.

 

Megfázásra gyógynövénnyel

2015.05.26

Gyógynövények hatóanyagaikkal sietnek segítségünkre megfázás esetén is, amíg az orvoshoz/természetgyógyászhoz eljutunk és tanácsaival ellátva kezelhetjük magunkat.

 

Pitypangméz

2015.05.20

Tavaszi gyógynövényeinket hosszabb távon is élvezhetjük, ha különböző formátumban  alkalmassá tesszük a későbbi fogyasztásra. Lehet Napon szárítani,gyógyborokat készíteni, tinktúrákat, zseléket és mézet is.

 

Azték cukor

2015.05.14

Mindenkinek egészséges csökkenteni a cukorfogyasztást, de vannak olyan állapotok, egészségügyi eltérések amikor kifejezetten kerülni kell. Ezekben az esetekben segítségünkre sietnek a gyógynövények.

 

Immunrendszer ersítés, köhögéscsillapítás

2015.05.07

Házilag is könnyen elkészíthető immunerősítő cukorka.

 

Növényeink, virágaink és ételeink

2015.05.07

Természet nagyon sok lehetőséget kínál nekünk az étkezéshez és egyes állapotok kezeléséhez. Először mindig bizonyosodjunk meg arról, milyen fajtával állunk szemben és ne feledjétek: a vadon nőtt virágok a legegészségesebbek, hiszen őket valószínűleg semmilyen kémiai szerrel nem kezelték.

 

Természetes antibiotikumok

2015.04.18

Influenzás időszak, szövődmények. Előbb- utóbb mindenki életében megjelenik a mai életmódunk mellett az antibiotikumok használata. Természetesen lehetnek olyan helyzetek, amikor ezen szerek használata fontos és életmentő, ugyanakkor a mai felfogásban sokkal többször alkalmazott, mint igazából indokolt lenne. Ennek több veszélye is van (legyengült immunrendszer, immunitás a hatóanyagokra stb.) A természet csodálatos, mert minden megteremtett állapotnak megadja az ellenszerét is, természetesen ehhez nem árt ebben gondolkodnunk, és a természettel élnünk.

 

Betegségek kezelése....

2015.03.17

Amíg az orvoshoz eljutunk (időpontot kapunk a vizsgálatokra) sok dolgot tehetünk önmagunkért. Szervezetünket lúgosítsuk, immunrendszerünket erősítsük és keressünk egy-két már bevált házi praktikát. Szeretném hangsúlyozni, hogy ezek nem helyettesítik a vizsgálatokat és adott esetben a nyugati orvoslás kezeléseit.